3 SEO trenda u 2020. godini
02/04/2020

 

Search Engine Optimization (skraćeno:SEO) ili optimizacija web stranica za tražilice je danas kod izrade i održavanje web stranice nezaobilazan trend. Optimizacija za tražilice je dugoročan proces kojem treba pristupiti strateški i sa oprezom jer Google na temelju određenih stavki određuje zaslužujete li se pojaviti na prvoj stranici Google-a ili ne. 

 

Izrada sadržaja

Stvaranje korisnog i visokokvalitetnog sadržaja stvara se bolji rang na tražilicama koristeći odgovarajuće ključne riječi. Google cijelo vrijeme razumije i analizira sadržaj, zato napišite koristan i zanimljiv sadržaj koji će stvoriti interakciju korisnika i potaknuti ih da se uključe. Zadržavanje korisnika na stranici bitno je za dugoročno rangiranje, jer tražilice prate ponašanje na stranici i koriste ih kao pokazatelje važnosti stranice za upit.

 

Korištenje strukturiranih podataka 

Drugi SEO trend ove godine su strukturirani podaci ili shema. Postoje različite vrste shema koje vam pomažu u označavanju podataka na vašoj web stranici koji će korisnicima smatrati korisnim i koji se mogu prikazati u rezultatima pretraživanja. Možete imati shemu za vrijeme, dužinu članka, ocjene koje su korisnici davali… u današnje vrijeme što god poželite. Na taj način nastojte da putovanje korisnika učinite što jednostavnijim pa je upotreba sheme za prikaz sadržaja vaše stranice ili vašeg videozapisa – bez obzira na to – zaista korisna.

 

Kombinacija SEO i UX 

Treći trend za 2020. godinu je da se SEO i UX (korisničko iskustvo) kombiniraju u savršenom skladu. To je rastući faktor, a umjesto da SEO i UX razbijaju glave kao što su to mogli činiti u prošlosti, zaista je važno da rade zajedno. Važno je da korisnici mogu pronaći ono što žele na stranici – a Google to sve razumije i ocjenjuje. Njegov algoritam promatra stvari poput vremena zadržavanja, broja stranica koje korisnici prelaze, količine interakcije korisnika sa sadržajem. U osnovi, ako je korisniku zaista teško pronaći ono što traži, Google će primijetiti i vaša će se ljestvica na Google tražilicama dugoročno smanjiti.

Ukoliko želite saznati više o SEO i kako se primjenjuje u praksi slobodno nas kontaktirajte!

 

Vaš Appareo Digital Tim!

Imate pitanje?

Ispunite kontakt formu.