5 bitnih stavki o Google My Business profilu
05/06/2020

Google My Business

Usluga za unos poslovne djelatnosti koji omogućuje firmama i organizacijama upravljanje online prisutnošću na Google tražilici, a uključuje Google kartu i samo pretraživanje. Otvaranje Google My Business profila je prvi korak nakon kojeg mnogi više prestanu brinuti o svome profilu. Korisnici iz cijelog svijeta pretražuju na Google. Pretvorite ih u svoje klijente jer se svaki mjesec ostvari više od 5 milijardi pretraživanja na Googleu za restorane, 3 milijarde pretraživanja za hotele, 1 milijarda pretraživanja za trgovine odjećom, 600 milijuna pretraživanja za frizerske i kozmetičke salone, 5 milijuna pretraživanja za kafiće…
 

1. Google ne uzima u obzir samo podatke koje mu vi dostavljate prilikom otvaranje profila. Google je zainteresiran za najsvježije podatke tako da će prikupljati podatke iz vanjskih izvora, sa Facebooka, iz poslovnih direktorija, sa bookinga itd.

2. Nepoznate osobe mogu promijeniti podake na vašem Google My Business profilu- od prijedloga izmjena na profilu, podataka kao što su radno vrijeme, promjena adrese itd. Google obavijesti voditelja profila kada se promjena zatraži stoga je bitno pratiti obavjesti o izmjenama i prijedlozima.

3. Profil se može koristiti za promociju proizvoda ili nove akcije te će vaša objava imati vidljivost na tjedan dana. Bitno je redovito osvježavati profil sa novim objavama. Google My Business odlično implementira ovakve obavijesti kroz profile i povećava vašu vidljivost u pretragama.

4. Ukoliko vaš profil dobiva lažne ocjene i komentare moguće ih je ukloniti ukoliko to zatražite od Googlea i ako ste vi vlasnik profila. Ukoliko ne posjedujete profil onda ne možete ništa napraviti u vezi toga.

5. Bilo tko može postaviti pitanje na vašem profilu i odgovaranje na njih je nužno.

Vođenje Google My Business profila je jako bitan i Google ulaže u njega velike resurse, a i vaš SEO će biti sve bolji i bolji!

Ukoliko želite saznati više o Google My Business profilu , kako ga voditi i kako funkcionira slobodno nas kontaktirajte!

Vaš Appareo Digital Tim!

Imate pitanje?

Ispunite kontakt formu.